Изяви и отличия

Спортни изяви

Състезанията
Състезанията, обединени под името „Ученически игри” са основната изява в областта на спорта за учениците от всички видове и степени училища в страната. Години наред нашите ученици участват активно в тях и представят достойно училището и града ни. Всеизвестни са успехите ни в спортовете тенис на маса и шахмат във всички етапи на състезанията.
През учебната 2009/2010 година в състезанията под ръководството на учителя по физическо възпитание и спорт Искър Стойнов взеха участие учениците: Даниел Гостев, Валерия Божинова, Радмила Пендева, Николай Цанков, Радослав Пендев, Йоана Караиванова, Георги Вардарски, Станимир Чавдаров, Костадин Стойчев и Светослава Сотирова. На общинските състезания всички отбори заеха първо място.
На областните състезания в Пазарджик учениците заеха следните места:
Тенис на маса момичета – 1-во място
Тенис на маса момчета – 1-во място
Шахмат – 3-то място
На зоналните състезания в Пловдив учениците се класираха:
Тенис на маса момичета – 2-ро място
Тенис на маса момчета – 3-то място
Най-добре представителите се по тенис на маса са Даниел Гостев и Валерия Божинова от 4 клас, и Георги Вардарски от 5 клас.
Поради малката възраст на учениците и липсата на опит малко не достигна да вземат участие във финалните състезания. Те обаче заслужено са нашата гордост!
© 2023 СУ "Христо Ботев", гр. Септември. Всички права запазени.
Сайтът е изграден с подкрепата на Станимир Каравеликов

Search