Изяви и отличия

Олимпиади и състезания

Днешните възпитаници на училището са достойни приемници на традициите, свързани с високи постижения в областта на познанието. Постигнатите успехи са доказателство за отговорността и професионализма на преподавателския екип.
За пореден път, чрез успехите на своите възпитаници
За пореден път, чрез успехите на своите възпитаници, СОУ „Христо Ботев”- град Септември показа, че е едно от водещите училища в Пазарджишка област. През м.декември 2011 г. се проведе XX юбилейно издание на националния математически турнир „Иван Салабашев”, организиран за област Пазарджик от Регионален инспекторат по образование и Съюза на българските математици – град Пазарджик. В турнира взеха участие ученици от  ІI – ХІІ клас от всички общини на областта.
По традиция  в него участваха и ученици от СОУ „Христо Ботев”- град Септември, които се представиха достойно. За голяма радост някои от тях се наредиха и в призовите първи места. Първото място в групата на осмокласниците, възпитаникът на септемврийското училище – Румен Златков раздели с възпитаник на ЕГ „Бертолт Брехт”. Трето място в групата на деветокласниците беше присъдено на Мирослав Трошанов.
По традиция  в него участваха и ученици от СОУ Христо Ботев
При по-малките участници – третокласниците, третото място също бе спечелено от ученик от СОУ „Христо Ботев”. Успехът и радостта е за Мариела Табакова, която заема за втора поредна година призово място, след първото през миналата година. За учениците, заели призови места, за техните учители и родители, СБМ Пазарджик организира коледен коктейл, на който призьорите бяха наградени от г-жа Дора Дулчева – гл.експерт по математика и информатика в РИО Пазарджик. Училищното ръководство  пожелава на младите математици нови успехи в областта на най-древната наука – математиката.
© 2024 СУ "Христо Ботев", гр. Септември. Всички права запазени.
Сайтът е изграден с подкрепата на Станимир Каравеликов

Search