Изяви и отличия

Творчески изяви на ученици

Image

На 24 април 2010 г. в гр. Русе се състоя тържество по награждаване на участниците в Националния ученически конкурс на МОMН “Бог е любов”. За наша радост ученичката Михаела Георгиева Кметска от ІV клас на СОУ “Христо Ботев”, гр. Септември се класира на І място за рисунка в националния етап на състезанието. Тя получава право на стипендия в размер 1440 лв от Агенция за закрила на деца с изявени дарби от Министерство на културата и МОМН. Михаела изучава предмет религия от няколко години и много обича да рисува икони.

 

Image
Националният конкурс „Бог е любов“ се организира от МОMН в четири жанра – стихотворение, разказ/есе, рисунка и приложно изкуство за ученици от I до XII клас, разделени в шест възрастови групи. В тазгодишното издание са участвали повече от 2700 ученици от 26 области.
Image
Това не е първи успех за децата, изучаващи СИП религия в СОУ “Хр. Ботев” с преподавател Йорданка Василева. През  учебната 2008/2009 година Мария Котева и Даниела Малинова се класираха на първите места за рисунка и стихотворение в същия конкурс.
© 2024 СУ "Христо Ботев", гр. Септември. Всички права запазени.
Сайтът е изграден с подкрепата на Станимир Каравеликов

Search