Галерия

В изпълнение на Програмата за отбелязване на 100 – годишния юбилей на училището ни и Годишния план на РУО-Пазарджик за учебната 2022/2023 година на 20.12.2022г. (вторник) в СУ „Христо Ботев“, град Септември, се състоя открита практика - урок по физика и астрономия в VIII а клас на тема „Механика на течности и газове - решаване на задачи“, представена от главен учител Регина Карталова.
Събитието уважиха ст. експерт по природни науки и екология д-р Весела Тодорова и ст. експерт ОСО г-жа Албена Димитрова, директорът на училището г-жа Галина Дишкова, учителите по физика и астрономия от община Белово и община Септември, както и учители от училището.
Учениците показаха висока степен на усвояване на знанията и уменията от тази научна област, физически стил на мислене, силен познавателен интерес при решаване на задачи с практико-приложен характер и много междупредметни връзки. С много желание и интерес те изчисляваха хидростатично налягане на дъното на Марианската падина, обясняваха принципа на работа на вакуумните държатели, поилките за птици, механизма на плаването в Мъртво море и на подводниците и рибите, сравняваха и търсеха причина за гъвкавостта на подводните растения и твърдостта на стволовете на дърветата, плаването на водния зюмбюл, проведоха забавни опити и успяха да ги обяснят, прилагайки изученото по физика.
На състоялото се след урока се обсъждане, гостите изразиха положителни мнения и дадоха висока оценка за наблюдаваната практика и за представените методи за формиране на ключови компетентности. Освен това споделиха, че изключително са впечатлени от активността и работата на учениците по време на урока.
Директорът на училището г-жа Галина Дишкова, подчерта, че представената практика е още едно доказателство за спазеното обещание, а именно – стремежът на училището да дава добро образование по съвременни стандарти на учениците, които продължават обучението си в СУ „Христо Ботев“ в гимназиален етап.
© 2024 СУ "Христо Ботев", гр. Септември. Всички права запазени.
Сайтът е изграден с подкрепата на Станимир Каравеликов

Search