Галерия

„Да си част от столетие“
На 28.10.2022 г. училището ни чества своя юбилей.
100 години - история!
100 години - поводи за вдъхновение, гордост, удовлетворение!
100 години - традиции и новаторство!
Началото на честването беше поставено в 17.00 часа с празнично шествие, в което се включиха всички ученици, учители и гости. По покана на училищното ръководство празничната колона се водеше от духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, гр. Карлово. Шествието тръгна от Средно училище „Христо Ботев“ и под звуците на маршова музика премина по булевард „България“ като завърши пред Общинския театър „Възраждане”.
Кулминацията на празничния ден беше тържествения концерт на сцената на Общински театър „Възраждане”. Официални гости на събитието бяха Светлан Карталов – главен секретар на Областна администрация Пазарджик, Кирил Тодорин – председател на Общински съвет – Септември, Васка Рачева – кмет на община Септември, Иванка Вощанска – зам.-кмет на община Септември, членове от управленския екип на общинска администрация, Дора Дулчева - Началник на РУО-Пазарджик, Александра Полищук – старши експерт към РУО-Пазарджик, директори на училища, бивши учители и възпитаници на училището. Сред публиката бяха ученици, учители и родители.
Приветствие към всички присъстващи в залата отправи г-жа Галина Дишкова – директор на училището. В тържественото си слово тя изказа благодарност към всички , които са положили усилия за утвърждаване авторитета на училището, защото съграденото с любов остава вечно, а към всички ученици се обърна с думите: „Вашите мечти се раждат в нашето училище. Следвайте ги смело и с постоянство и вяра ги превръщайте в реалност.“
Своите пожелания към учителския колектив и учениците отправиха г-жа Васка Рачева, г-н Кирил Тодорин и г-жа Дора Дулчева.
Един от най-тържествените моменти беше прочитането на поздравителните адреси. Получихме поздравителен адрес от Румен Радев – Президент на Република България. Освен това имаме честта и удоволствието да сме отличени с Почетния знак на Президента на Република България за постигнати високи резултати в обучението и възпитанието на поколения ученици от община Септември, както и за значим принос към системата на образованието на Република България.
Бяха прочетени поздравителни адреси от председателя на 48-то Народно събрание Вежди Рашидов, областния управител Трендафил Величков, от училища, детски градини и читалища от община Септември и област Пазарджик, както и от бивши възпитаници на училището.
Официалната част от програмата продължи с още един изключително вълнуващ момент, когато г-жа Дишкова обяви, че за дългогодишен принос в издигане авторитета и престижа на СУ „Христо Ботев“ с плакет се удостояват бившите директори на училището г-жа Янка Кметска и г-н Иван Димитров.
Концертът продължи с многобройни изпълнения – рецитали, танци и сценки с участието на ученици от СУ „Христо Ботев”. В основата на сценария бе положена идеята за приемствеността между поколенията, преминали през училището. Въпреки неизбежните разлики между миналото, настоящото и бъдещото поколение ученици, те са обединени от привързаността към своето училище. То е техен втори дом, то е свиден спомен, настояща грижа, място, където се раждат приятелства за цял живот и израстват криле за полет към осъществени мечти. Участваха още представители на ФТА „Загоровче”, ФГ „Мераклии”, спортен клуб по художествена гимнастика ,,Амея спортс”, гр. Белово. За финал всички се насладиха на изпълненията на Здравко Мандаджиев, който също откликна на поканата на училищното ръководство.
Кошници с цветя получихме от НУ „ Васил Левски“, гр. Септември и от сем. Лилия и Явор Митеви. След края на концерта залата беше огласена от бурни аплодисменти, когато на сцената беше изнесена празничната торта и излезе колектива на СУ „Христо Ботев“.
По повод 100-годишния юбилей на училището бе издадена книгата „Да си част от столетие“, в чийто страници е събран един век история. Тя съдържа най-интересните факти и значими събития през периода 1922-2022 г. Издаването на книгата и всички събития, посветени на юбилея на СУ „Христо Ботев“, гр. Септември се осъществиха благодарение на спонсорите:
„Рьофикс“ ЕООД – фирма за производство и търговия със строителни материали от всякакъв вид в страната и в чужбина;
„Интеркомплекс“ ООД – фирма за енергетика, извършва внос, доставка и монтаж на електрооборудване
„Сииуайнс Спирит“ АД – основна дейност – производство и търговия на грозде, плодове, висококачествено вино и спиртни напитки;
„Електролукс – Табаков и синове“ ООД – фирма за електроуслуги и комплексно инженерингово обслужване;
„Борса“ ЕООД – фирма за производство на хлебни и сладкарски изделия;
Църковно настоятелство при храм „Свети Харалампий“, гр. Септември;
Бивши възпитаници на училището.
© 2024 СУ "Христо Ботев", гр. Септември. Всички права запазени.
Сайтът е изграден с подкрепата на Станимир Каравеликов

Search