Олимпиади и състезания

Днешните възпитаници на училището са достойни приемници на традициите, свързани с високи постижения в областта на познанието. Постигнатите успехи са доказателство за отговорността и професионализма на преподавателския екип.

Румен Златков и Мариела ТабаковаЗа пореден път, чрез успехите на своите възпитаници, СОУ „Христо Ботев”- град Септември показа, че е едно от водещите училища в Пазарджишка област. През м.декември 2011 г. се проведе XX юбилейно издание на националния математически турнир „Иван Салабашев”, организиран за област Пазарджик от Регионален инспекторат по образование и Съюза на българските математици – град Пазарджик. В турнира взеха участие ученици от  ІI – ХІІ клас от всички общини на областта.

Теодора Касемияр и Спас КеримовПо традиция  в него участваха и ученици от СОУ „Христо Ботев”- град Септември, които се представиха достойно. За голяма радост някои от тях се наредиха и в призовите първи места. Първото място в групата на осмокласниците, възпитаникът на септемврийското училище – Румен Златков раздели с възпитаник на ЕГ „Бертолт Брехт”. Трето място в групата на деветокласниците беше присъдено на Мирослав Трошанов. При по-малките участници – третокласниците, третото място също бе спечелено от ученик от СОУ „Христо Ботев”. Успехът и радостта е за Мариела Табакова, която заема за втора поредна година призово място, след първото през миналата година. За учениците, заели призови места, за техните учители и родители, СБМ Пазарджик организира коледен коктейл, на който призьорите бяха наградени от г-жа Дора Дулчева – гл.експерт по математика и информатика в РИО Пазарджик. Училищното ръководство  пожелава на младите математици нови успехи в областта на най-древната наука – математиката.


На провелата се през април 2010 г. 35-та национална олимпиада по биология и здравно образование в град Кюстендил учениците Спас Димитров Керимов – XI клас с Теодора Тадж Касемияр – VIII клас се представиха отлично и заеха призови места (шесто място в двете възрастови групи).

Ученикът Спас Керимов с показания резултат и отличен успех  6.00 се включи в разширения състав на националния отбор за участие в международната олимпиада по биология. Две поредни години Спас Керимов е първенец по биология и здравно образование в страната, а през април 2009 г. се завърна с бронзов медал от Научната олимпиада на Европейския съюз в Испания.

През учебната 2009/2010 г. учениците ни са в десетката на областните кръгове на олимпиадите по различни учебни предмети:

Николай Цанков от VІІ клас се класира на І място в областния кръг на олимпиадата по математика

Деница Руменова Добрева от Vа клас зае ІІ място на областен кръг на олимпиада по математика

Ива Кирилова Кузева от Vб клас зае ІІ място на областен кръг на олимпиада по математика

Кристиян Йорданов Цанков от ІVб клас се класира на ІV място на областен кръг на олимпиада по математика

Теодора Тадж Касемияр от VІІІ клас се класира на ІV място в математическия турнир „Иван Салабашев“ град Пазарджик –
есен 2009 г.

Мариета Георгиева Симеонова от ХІ клас зае V място на областна олимпиада по биология и здравно образование